Desallotgen l’okupació pagada per Trias

Crides a concentrar-se i resistir pel Banc Expropiat de Gràcia, ocupat des del 2011
okuapacio
okuapacio

Els Mossos d’Esquadra han procedit a desallotjar el Banc Expropiat de Gràcia, una antiga sucursal de Caixa Tarragona ubicada a la Travessera de Gràcia de Barcelona, número 181, que fou ocupada el 2011.

Un ampli dispositiu format per desenes d’agents s’ha desplegat a partir de primera hora del matí a tocar de l’espai, que ara pertany a una immobiliària, sobre el qual hi havia una ordre de desallotjament des de fa mesos. El buidatge d’aquest immoble no fou reclamat, mitjançant una demanda civil, per Catalunya Caixa fins al 2013.

L’any passat, a les acaballes del mandat de Xavier Trias, l’Ajuntament de la capital catalana va assumir el preu del lloguer del local de tot l’any -66.500 euros-, de manera que els okupes s’hi van mantenir la resta del 2015 sense risc de desallotjament.

Això sí, van observar que Trias i el seu equip de govern, que van argumentar raons d’interès social per justificar aquesta decisió, havia mirat de “comprar la pau social” en any d’eleccions, mesos després del desallotjament fallit -i molt controvertit- de l’emblemàtic Can Vies. Els convergents, per la seva part, van esgrimir la conciliació del dret del propietari i el manteniment de l’activitat al local.

El nou Govern, liderat per Ada Colau, va voler cancel·lar l’acord, però el cost era major que continuar pagant fins que el contracte expirés. Així doncs, no ha estat fins al gener del 2016 quan l’Ajuntament ha deixat de pagar el lloguer. El procediment de desallotjament es va reactivar a partir d’aleshores.

Per a l’alcaldessa Colau aquest desallotjament és un afer “entre privats”, però els partidaris d’aquesta ocupació també culpen l’actual govern municipal. S’han convocat manifestacions que confluiran aquest dilluns a Gràcia en defensa del Banc Expropiat, una causa esbombada a Twitter amb l’etiqueta #ElBancResisteix. El desallotjament encara continuava durant el migdia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides