Cas Manos Limpias: guanys de 7 ME en cinc anys d’extorsions

Presó sense fiança per a Miguel Bernad i Luis Pineda
luis pineda
luis pineda

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ordenat presó incondicional i sense fiança per a Miguel Bernad, president del pseudosindicat Manos Limpias, i Luis Pineda, president de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), per la suposada comissió de delictes d’extorsió, amenaces i pertinença a organització criminal.

L’acte de Pedraz xifra en 7 milions d’euros els guanys “producte de l’extorsió” desviats els darrers cinc anys per Manos Limpias i Ausbanc cap a una trama formada per una dotzena de societats, ordida per aquesta darrera associació d’usuaris, publica la Cadena SER citant fonts jurídiques. La suposada organització criminal, així mateix, disposava de “ramificacions i suport econòmic” als EUA, Colòmbia, Veneçuela i el Regne Unit.

Entitats com el BBVA, el Sabadell, Caja Madrid, Credit Services i Novagalicia, així com l’advocat de la infanta Cristina en el cas Nóos, Miquel Roca, van denunciar els fets davant la Policia.

L’acte de Pedraz detalla que Pineda exigia els diners, que amagava com a pagaments relacionats amb la publicitat de les revistes que editava. Aquests guanys, afegeix, s’invertien en patrimoni immobiliari, s’amagaven en empreses pantalla i nodrien Manos Limpias mitjançant factures falses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides