Manuel Valls intenta frenar la ‘Nuit Debout’

Proposa un pla de 500 milions d'euros per millorar la inserció professional dels joves
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha comunicat als 300.000 joves concentrats des del 31 de març a les principals places franceses i organitzats per la Unió Nacional d’Estudiants Francesos (UNEF) noves mesures per tal d’afavorir la inserció dels joves al mercat professional en un intent de frenar les nombroses protestes i manifestacions provocades per l’última reforma laboral.

Valls ha declarat que “França ha d’escoltar a la joventut” i que per aquest motiu es destinaran un total de 500 milions d’euros anuals per poder allargar les beques durant quatre mesos als estudiants d’entre 16 i 25 anys que hagin tret males notes, temps suficient perquè puguin buscar una feina. El primer ministre també s’ha compromès a esmenar la reforma laboral per tal d’incrementar els impostos empresarials als contractes temporals, que constitueixen el 87% de les primeres contractacions.

Valls també ha proposat la creació d’una ajuda de 1.000 euros per als universitaris amb pocs recursos, a la que s’hi destinaran 25 milions d’euros, i una garantia estatal per assegurar l’accés al lloguer dels pisos pels joves, valorada en 100 milions d’euros. Uns altres 20 milions d’euros els permetran accedir a la Seguretat Social i 28 milions més seran destinats per revalorar de les beques d’educació secundària. Finalment, el Govern crearà 2.000 places de grau superior per als alumnes que procedeixin d’una formació professional.

William Martinet, president de la UNEF, s’ha mostrat “satisfet” amb les mesures proposades per Valls. Tot i això, segueix convocada la manifestació del 28 d’abril en contra de l’ultima reforma laboral, considerada com “una mala llei”. El moviment, iniciat el passat 31 de març arran de l’ultima reforma laboral, ja s’ha estès per unes 200 ciutats del país i ha mobilitzat a més de 400.000 persones segons les autoritats franceses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides