Catalunya, líder en desnonaments un any més

En totalitza 15.557 el 2015, el 23% de tota Espanya
Un senyal que indica 'stop desnonaments'
Un senyal que indica 'stop desnonaments'

Els desnonaments a Catalunya representen gairebé una quarta part dels que totalitza Espanya. Segons les dades de l’informe Efectes de la crisi econòmica als òrgans judicials, elaborat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l’any 2015 es van produir 15.557 casos en territori català, el 23,1% de tot l’Estat. Catalunya segueix sent líder en desnonaments, mentre que Andalusia, la comunitat autònoma més poblada, és el segon amb 10.694.

A diferència de les execucions hipotecàries, que han caigut clarament el darrer any, els desnonaments només s’han reduït en un 1,1%, explica el mateix estudi. Un 53% dels desnonaments arreu d’Espanya es van realitzar per impagament d’un lloguer (35.677), mentre que un 43,4% tenen el seu origen en execucions hipotecàries.

En aquest darrer apartat, en concret, Catalunya és el segon territori, amb 12.165 casos, només superat per Andalusia, que en suma 17.365, un 25,5% del total.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari