La Generalitat deu més de 600 milions als ajuntaments

El Govern català sosté que és culpa del Govern espanyol
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat ha multiplicat per 100 el deute amb els ajuntaments en dos anys, passant dels 4 milions d’euros abans de 2014 als 633 milions a finals de 2015. Aquestes xifres les ha donat a conèixer la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en seu parlamentaria en resposta a la pregunta del diputat de Ciutadans, Sergio Sanz. Una xifra que segons el PP puja fins als 667 milions si sumem el deute dels ajuntaments amb el dels Consells Comarcals i d’altres ens locals.

Les dades diuen que abans de 2014 la Generalitat devia 4 milions d’euros als ajuntaments, al mateix 2014 aquest deute va pujar fins al 109 milions. L’any següent, el 2015, va arribar als 520 milions d’euros. El total puja els 633 milions d’euros que a hores d’ara la Generalitat deu als ajuntaments. Aquests diners són amb els que la Generalitat paga a mitges amb els ajuntaments serveis com les guarderies o les beques menjador. Ara han de ser els ajuntaments qui es fan càrrec d’aquesta despesa que no els correspon. En aquest context, hi ha ball de xifres del deute del Govern amb l’ajuntament de Barcelona. Segons el consistori barceloní, la Generalitat li deu 109 milions d’euros, mentre que el govern català rebaixa aquesta xifra fins als 95 milions.

El Govern afirma que la culpa d’aquest deute és del Govern central al·ludint a la llei d’estabilitat pressupostaria de 2012 que, segons la Generalitat, l’obliga a pagar prioritàriament els interessos del deute públic i el pagament dels proveïdors. La consellera Borràs afegeix que el Govern va decidir assumir el control dels pagaments fets a Catalunya amb diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) prioritzant alguns serveis públics. La Generalitat ha afirmat que durant aquest 2016 pagarà el que deu als ajuntaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides