El successor de Puigdemont s’entén amb C’s i el PP

Ballesta, a punt de lligar el cartipàs amb les forces 'unionistes'
albert ballesta
albert ballesta

Albert Ballesta, l’home que ha substituït Carles Puigdemont al capdavant de l’Ajuntament de Girona després d’un rocambolesc procés successori, està a punt de lligar un acord per aprovar el cartipàs.

El fet insòlit és que no es preveu que l’entesa es tanqui amb ERC, que va presentar una proposta que CiU no ha acceptat, ni tampoc amb el PSC o la CUP, amb qui, segons el Diari de Girona, l’alcalde Ballesta ni tan sols ha mantingut contacte telefònic en aquest sentit.

El cartipàs gironí s’aprovarà, si tot va com s’espera, amb les dues forces ‘unionistes’ més abrandades: el Partit Popular i Ciutadans. L’acord preveu una rebaixa en el seu de l’alcalde, que passaria a totalitzar 73.000 euros anuals bruts, entre altres punts.

El passat divendres, Ballesta va haver de suspendre el ple on s’havia d’aprovar el seu salari perquè no tenia suports. Ara, segons el mateix diari, mira de lligar contrarellotge un acord que li permeti sumar 13 suports. L’entesa CiU-PP-C’s és l’opció més factible i es troba força avançada, afegeix el Diari de Girona.

De moment, però, no hi ha res tancat, explica la portaveu de C’s Miriam Pujola. Des de les files cupaires es retreu Ballesta, el nomenament del qual es va criticar d’allò més, que els hagi negat el diàleg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides