Sentència històrica contra Iberpotash

L'empresa minera haurà de pagar la neteja de la seva contaminació al Bages
runam mines bages iberpotash
runam mines bages iberpotash

Iberpotash haurà de pagar la recuperació ecològica de les zones afectades per la seva activitat minera al Bages, concentrada als termes municipals de Súria, Santpedor, Sallent i Callús. El gegant miner ha estat condemnat com a responsable civil subsidiari i haurà pagar per esborrar l’elevada salinitat de les aigües que ha provocat.

Aquesta decisió, adoptada per l’Audiència de Barcelona, és ferma i tanca el cas en la mateixa línia que la condemna imposada per un jutjat de Manresa, per bé que s’ha rebaixat de dos anys a un any i mig la pena de presó imposada als responsables de la companyia minera: Rafael Eduardo S. (cap de producció), Antonio S. (tècnic supervisor de l’adequació mediambiental) i José Ramón M (conseller delegat de dues societats mineres comprades per Iberpotash), considerats culpables de delicte mediambiental per no haver adoptat mesures que evitessin els estralls.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides