Més claca convergent al nou Govern

Colomines dirigirà l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya i Gerard Figueras, la secretaria general de l'Esport
colomines mas
colomines mas

Dos nomenaments del Govern de la Generalitat coneguts les darreres hores reforcen la presència convergent entre els alts càrrecs del nou Executiu que encapçala Carles Puigdemont.

L’historiador Agustí Colomines, qui fou director de la convergent Fundació CatDem -investigada a pel cas del 3%- fins al 2013 i és un dels opinadors favorables al ‘procés’ més mediàtic, assumeix la direcció de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). Substitueix Meritxell Masó en el càrrec, que exercirà sota l’autoritat de la conselleria de Governació, encapçalada per Meritxell Borràs.

Segons ha informat El Món citant fonts properes al Govern, amb el nomenament de Colomines es vol potenciar aquesta institució perquè senti les bases de les estructures d’Estat i ensinistri el personal que haurà de comandar una eventual Catalunya independent. La idea de reformular aquesta Escola, diu la mateixa informació, procedeix de la consellera Borràs i té l’aval de l’expresident Artur Mas.

D’altra banda, Ivan Tibau deixa pas a Gerard Figueras al capdavant de la Secretaria General de l’Esport. Figueras, de 33 anys i regidor convergent a Vilanova i la Geltrú, ha dirigit fins ara el Consell Català de l’Esport i explica al seu compte de Twitter que està “Al servei de la llibertat de Catalunya”.

Fou diputat del 2010 al 2012. Quan es va produir el bloqueig del Parlament, el juny del 2011, Figueras era el diputat que cridava “auxili!” mentre mirava d’accedir a la cambra envoltat de manifestants que l’escridassaven. També va liderar la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) entre el 2008 i el 2012.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides