Vaga indefinida a Seat Components

Els treballadors denuncien una vulneració dels seus drets laborals i volen aturar el trasllat de 50 companys
seat el prat
seat el prat

El trasllat forçós de 50 treballadors de Seat al Prat de Llobregat cap a la planta de Martorell, comunicat just abans del Nadal per l’empresa, ha motivat la vaga indefinida de treballadors convocada pels sindicats UGT, CCOO i CGT, que ha començat aquest dijous a les 6 del matí.

El comitè d’empresa de Seat Components nega que existeixi un excés de plantilla, com addueix l’empresa per endegar aquesta mesura. Els sindicats argumenten que el 2015 es van batre les previsions de producció d’unitats i que enguany tenen la mateixa previsió productiva, per la qual cosa assenyalen que els trasllats no estan justificats.

Els representants dels treballadors volen que, si cal, “es faci ús de la borsa d’hores acumulada”, que actualment suma més de 130.000 hores en positiu, indiquen. En aquest sentit, exposen que es treballa els cap de setmana per assolir el nivell productiu planejat de dilluns a divendres, de manera que els empleats acumulen hores de descans perdudes per completar la producció setmanal.

La CGT, en concret, acusa el grup Volkswagen, amo de Seat, de vulnerar reiteradament els drets dels treballadors a la recerca del màxim benefici amb la menor despesa.

En aquest conflicte laboral, els vaguistes insten Seat a aturar els trasllats i a obrir una mesa de negociació. Els sindicats convocants han informat d’un seguiment del 100% d’aquesta jornada de vaga, durant la qual desenes de treballadors s’han concentrat a l’entrada de la planta de Seat al Prat.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari