Impulsen la major caixa de resistència unitària contra la precarietat

Per part de la Marea Blava de Movistar
Presentació del Correscales a Can Batlló
Presentació del Correscales a Can Batlló

D’aquella experiència de vaga de 3 mesos dels treballadors de les subcontrates de Telefònica-Movistar que va donar origen a la Marea Blava, ara, expliquen des del col·lectiu, “n’ha sorgit una reconstrucció de forces redoblades i encara més ample. Una lluita que persisteix i que ara va més enllà per gestar l’embrió d’un projecte col·lectiu d’ajuda mútua de gran abast, mitjançant un crowfunding sense precedents i l’organització d’un esdeveniment popular i reivindicatiu de 800Km“.

S’anomena Correscales, s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona, i és un macroprojecte social i col·lectiu, construït i cofinançat cooperativament. Aitzol Ruiz, subcontractat per Movistar, ha definit el Correscales com “un projecte de lluita conjunta contra la precarietat social de qualsevol col·lectiu“.

Els objectius del Correscales són, segons els organitzadors, “retornar la solidaritat als més de 85 col·lectius que van signar un manifest lluitant contra les cadenes de subcontractació, crear una caixa de resistència comuna que permeti que qualsevol persona que està en condicions de fragmentació i precarietat pugui fer vaga, i fer-ho rodant un documental durant 800km, de Barcelona a Bilbao, teixint xarxa i fer de les derrotes victòries mitjançant un crowdfunding”.

Des de l’organització expliquen que ja són més d’un centenar de cofinançadors, organitzacions, col·lectius, moviments socials i persones que basteixen aquest projecte d’ajuda mútua.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari