Homs culpa més a la CUP que al TC

Segons el CEO, ERC guanya, a Catalunya, les eleccions generals
homs llista unica
homs llista unica

Francesc Homs, el cap de llista de la nova marca dels convergents al Congrés dels Diputats, la coalició Democràcia i Llibertat, ha tornat a carregar contra la CUP, a qui considera més perillosa per al procés que el Tribunal Constitucional (TC).

L’exportaveu del Govern de la Generalitat, que anteriorment havia culpat la CUP -i no el TC- de suspendre la resolució independentista del Parlament i també havia alineat la formació anticapitalista amb el PP i Ciutadans, ha declarat aquest dimecres que els cupaires frenen el ‘procés’ cap a la independència més que no pas el Constitucional. De fet, Homs troba que els efectes de la resolució parlamentària del passat 9 de novembre “no se’ls carrega” el TC.

El candidat de Democràcia i Llibertat a Madrid diu que la CUP s’equivoca “d’objectiu i d’adversari” quan assenyala Artur Mas, qui diu que no considera “intercanviable” de cap manera, en comptes d’aixecar la veu, ha dit, contra Mariano Rajoy i el Govern espanyol.

Els sondeigs del CEO i El Periódico
Pel que fa als sondeigs sobre les eleccions generals del 20 de desembre, els resultats dels dos últims coneguts preveuen un resultat ajustat.

Segons el del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, publicat aquest dimecres, ERC guanyaria, a Catalunya, amb un 17,9% dels vots i entre 9 i 11 diputats, mentre que Democràcia i Llibertat es quedaria ben a prop, amb el 17,5% dels sufragis i entre 9 i 10 diputats. El sondeig del CEO veu en tercer lloc a Ciutadans (16,6%, 8-9 escons), seguit pel PSC (16,2% dels vots i 8-9 escons), En Comú Podem (14% dels vots i 5-6 escons) i el PP (12,8% dels vots i 5 representants). Unió no obtindria cap diputat.

L’enquesta publicada per El Periódico situa ERC amb 9-11 escons, però amb menys vots (18,4%) que En Comú Podem (19,4%), que totalitzaria 9-10 representants, i Ciutadans (18,4% dels vots i 8-10 escons). Democràcia i Llibertat, segons aquesta estimació, seria la cinquena força més votada el 20-D a Catalunya, amb un 14,1% dels vots i entre 7 i 8 escons.

Amb Josep Antoni Duran Lleida al capdavant, la dissolta federació de Convergència i Unió ha tingut 16 escons durant la darrera legislatura del Parlament espanyol, sis més que durant el darrer mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. ERC només va obtenir tres el 2011.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari