El Síndic assenyala els responsables de la mort de les quatre àvies d’Agramunt

Només surten ben parats de l'informe els Mossos i els Bombers
Ribó
Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha assenyalat aquest divendres un cúmul d’errors, responsabilitat de diversos nivells de l’Administració i de la mateixa residència geriàtrica, com a responsables de la mort per ofec de quatre àvies, a principi de mes a Agramunt, pel desbordament del riu Sió.

Es van obviar les alertes de prevenció perquè el municipi estava avisat del risc de desbordament d’un riu que ja havia sortit de la seva conca al nord de la comarca d’Urgell. “Falta d’agilitat” dels responsables del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, que depèn d’Interior, ha argumentat Ribó per prevenir el succés.

El Síndic també ha apuntat l’Ajuntament, que no hauria d’haver concedit la llicència d’obres de l’asil, perquè es va construir en una zona inundable, segons estudis elaborats amb anterioritat a l’obra. I l’Agència Catalana de l’Aigua per no haver fet de “policia hidràulica”. També té part de responsabilitat, ha dit Ribó, la residència geriàtrica per haver permès que les quatre àvies tinguessin les habitacions en un “semisoterrani” a la vora del riu.

Els únics que surten ben parats de l’informe del Síndic són els Mossos d’Esquadra i els Bombers.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari