Set assassinats en nou dies per la violència masclista

Malgrat la pressió per les queixes rebudes, el ministre Alonso veu "avenços molt significatius" en la lluita contra aquests crims
Alfonso Alonso
Alfonso Alonso

Aquest cap de setmana tres dones han estat assassinades per les seves respectives parelles a Madrid, Sevilla i el Vendrell. Eleven a nou el nombre de dones mortes per la violència masclista des que el 7 de novembre es convoqués una marxa multitudinària a la capital espanyola per protestar contra aquest tipus de crims, que enguany s’han cobrat 48 vides.

A Madrid, una dona de 32 anys ha estat presumptament assassinada per la seva parella, un home de 34 anys que tenia antecedents per maltractaments. A Sevilla, una dona de 42 anys va ser apunyalada presumptament pel seu marit, que va ser detingut per la Guàrdia Civil. I a el Vendrell, una home ha estat detingut després que la seva dona es llancés al buit des del seu habitatge.

Durant l’any passat, 54 dones van ser assassinades a Espanya per la violència masclista. Fins aquest dilluns, enguany se’n comptabilitzen 46. Aquestes xifres van treure al carrer desenes de milers de persones, el 7 de novembre a Madrid, per reclamar al Govern que legisli per invertir aquesta tendència. Paral·lelament, les xarxes socials s’omplen cada dia de comentaris d’usuaris que reclamen que la violència masclista sigui una “qüestió d’Estat”.

El ministre d’Igualtat, Alfonso Alonso, ha destacat aquest mateix dilluns els “avenços molt significatius” en la lluita contra aquest tipus de crims. El dirigent ha recordat que durant l’anterior legislatura van ser assassinades 266 dones, mentre que en l’actual s’han comptabilitzat 208.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.