Els tractes de Prat amb un exdirector de l’Avui’, sota la lupa del cas Innova

La Fiscalia analitzarà possibles "indicis de delicte" en el pagament de serveis prestats per Carles Flo a l'expresident de l'ICS
Josep Prat, expresident de l'ICS
Josep Prat, expresident de l'ICS

Diego Álvarez de Juan, el jutge del cas Innova, ha demanat a la Fiscalia que analitzi si es donen “indicis de delicte” en els tractes de Josep Prat, quan presidia l’Institut Català de la Salut (ICS), i el periodista Carles Flo, qui abans havia sigut director de l’Avui.

L’acte amb què Álvarez de Juan ha aixecat parcialment el secret de sumari inclou diversos correus elecrònics entre Prat i Flo corresponents a l’època de l’esclat de l’escàndol i relata que van acordar una campanya de comunicació per 15.000 euros.

En els missatges que es troben sota la lupa de la Justícia, Flo i Prat conversen sobre com i des d’on s’efectuaria el cobrament. D’altra banda, Flo aconsella Prat sobre com defensar-se davant els mitjans per l’esclat del cas Innova.

En un dels missatges, del maig del 2012, Flo diu a Prat: “Em vas dir en el seu moment que havies trobat la manera de facturar a través d’una fundació o alguna cosa semblant”. L’agost del mateix any, Flo li diu que ha parlat amb l’aleshores director de l’ICS, Joaquim Casanovas, “pel tema de les factures”. I afegeix que “Dimarts li enviaré la factura i el concepte. Com és lògic, la factura no anirà al meu nom sinó al de la meva dona”.

L’instructor d’aquest cas, que totalitza més d’una cinquantena d’imputats i més de 13.000 fulls de sumari, també recull en seu acte que Flo cita una societat de Francesc Cabana Pujol, nebot de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

“Crec que hauríem de buscar una fórmula de liquidar com més aviat millor i no facturar dins de l’empresa de Cabana”, li va dir Flo a Prat el 8 de juny del 2012. El 29 del mateix mes, el periodista parlava d’un dinar on va coincidir amb el nebot de l’expresident. “En l’últim dinar amb Cabana Pujol vas dir que et féssim la factura de baixada de bandera i del mes, i que te l’enviéssim a tu. Com vols que ho fem?”, va preguntar Flo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides