L’agenda de Viloca delata el 3%

Detalla vuit acords entre el tresorer de CDC i empreses que totalitzen 619.000 euros en comissions, revela la SER
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència

L’agenda del tresorer de Convergència, Andreu Viloca, conté anotacions que detallen vuit pactes amb empresaris que van rebre adjudicacions d’obra pública a canvi, suposadament, del pagament de comissions de fins a 145.000 euros per obra, revela la Cadena SER. Segons la mateixa informació, aquestes ‘mossegades’, corresponents al període 2009-2012, totalitzen 619.000 euros i foren abonades a la Fundació CatDem.

El 7%
La SER, que assegura haver tingut accés a l’agenda de Viloca, exposa que el tresorer convergent, detingut la setmana passada en el marc de la tercera fase de l’operació Petrum, tenia anotats els noms dels empresaris i les comissions acordades, encapçalava les reunions amb ells i pactava les comissions, que superaven, de vegades, el 7% de l’import de l’adjudicació. En alguns casos es lliuraven comissions el dia que s’anunciava el concurs, després de reunions entre Viloca i un directiu de l’empresa constructora. Totes es pagaven abans de l’adjudicació.

Les empreses de l’agenda
Copisa, TEC4, Rogasa, Grup Soler, Urbaser, Constraula (de Teyco) i Oproler són les constructores que apareixen en les anotacions revelades per la SER. Aquests apunts van passar per la trituradora de documents i foren reconstruïts després de ser ‘rescatats’ de la seu de CDC el passat mes d’agost.

Els emails de Viloca
Les anotacions en l’agenda s’afegeixen al contingut dels correus electrònics que van trobar efectius de la Guàrdia Civil a l’ordinador de Viloca l’agost passat. Entre els 9.000 emails trobats en total, n’hi ha que especifiquen dades i motius de trobades de Viloca i representants de les citades empreses, algunes d’elles celebrades a la seu de CatDem, segons publica El Mundo. Fonts de la investigació citades pel mateix diari indiquen que allà “està tot”, començant per les claus que han servit per assenyalar els detinguts en la tercera fase de l’operació Petrum.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari