Xifren en 140.000 euros el preu pagat per la Generalitat pel centre de dades del 9N

L'administrador de l'empresa que el va muntar ho ha declarat en seu judicial
panrico mossos
panrico mossos

Entre els cinc testimonis que han declarat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no només destaca Dolores Agenjo, que no va facilitar les claus perquè es votés la consulta a l’institut de l’Hospitalet de Llobregat on exercia com a directora. També sobresurt Daniel Fernández, administrador de l’empresa Focus, que ha descrit l’encàrrec que va rebre per muntar el centre de premsa des d’on Joana Ortega, aleshores vicepresidenta del Govern de la Generalitat, va divulgar les dades de la consulta sobiranista alternativa.

Fernández ha explicat que Focus té un contracte marc anual amb el Departament de la Presidència de la Generalitat que té un import de 500.000 euros. Pel muntatge del centre de premsa i de difusió de les dades del 9-N a carpa de la Fira de Montjuïc, en concret, la Generalitat va pagar 140.000 euros, ha revelat.

El responsable de Focus ha precisat, així mateix, que van rebre l’encàrrec abans de la prohibició del 9-N alternatiu per part del Tribunal Constitucional -coneguda el dia 4 de novembre del 2014-, i ha assenyalat, això sí, que la setmana prèvia al 9-N es van efectuar algunes modificacions. En aquest sentit, ha indicat que elements com el faristol i la connexió a Internet es van introduir posteriorment al 4 de novembre en un aplicatiu informàtic que comparteix l’empresa amb el Govern de la Generalitat.

La Fiscalia vol que Focus aporti la documentació i les factures relacionades amb l’encàrrec del Govern pel 9-N.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari