Revelen documents sobre el compte del pare de Mas a Liechtenstein

El president en funcions hi figurava com a beneficiari
Sense títol

El digital Okdiario ha publicat els documents d’Hisenda que demostren quelcom ja conegut: que Artur Mas i Barnet, pare del president en funcions del Govern de la Generalitat, va obrir un compte a la banca Liechtenstein Global Trust (LGT) del qual figuraven l’any 2002 com a beneficiaris Artur Mas i Gavarró, la mare del president i els seus germans. Segons l’Agència Tributària, aquell compte al LGT tenia aleshores 532.198 euros de saldo.

En un informe elaborat per l’Agència Tributària el 2008, Mas apareix identificat amb el seu DNI i el seu any de naixement i consta com a beneficiari en cas de mort del seu progenitor (que es va produir el 2012). Arran de la presentació de diverses declaracions complementàries d’IRPF per part d’Artur Mas i Barnet -dels exercicis del 2003 al 2006-, Hisenda va elaborar un altre informe, explica la mateixa informació, en el qual l’identifica com a titular d’un compte a l’entitat suïssa UBS, que disposava l’any 2006 d’1.722.935 euros de saldo. Hisenda va xifrar la defraudació del pare de l’actual president en 823.262 euros.

De fet, Artur Mas i Barnet fou un dels denunciats per delicte fiscal, però va al·legar que els diners a Liechtenstein procedien d’exercicis anteriors al 2002 i que el suposat delicte havia prescrit. També va apuntar que li atribuïen la titularitat del compte suís per un error material.

Finalment, el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va arxivar el cas per prescripció del presumpte delicte d’evasió fiscal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari