Els silencis administratius del Govern Trias

L'exalcalde de Barcelona va utilitzar en excés aquesta via legal per aprovar plans urbanístics polèmics
Botiga H&M
Botiga H&M

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda al pla urbanístic que permetrà la construcció d’una botiga de roba d’uns 5.000 metres quadrats a l’edifici que Generali té al número 11 del Passeig de Gràcia.

L’equip d’Ada Colau no ha tingut més remei que aprovar definitivament el projecte “per imperatiu legal” perquè l’anterior govern de Xavier Trias va esgotar els terminis que la llei urbanística estableix sense donar cap resposta al promotor. És el que es coneix com a silenci administratiu positiu, un recurs legal però poc democràtic utilitzat per CiU per aprovar projectes polèmics sense passar pel sedàs de l’oposició municipal.

El cas del gran centre comercial d’H&M és l’últim exemple d’una estranya forma de fer política que evita el debat i defuig l’acord. El projecte de l’empresa sueca es va presentar a finals de l’any passat i uns mesos després CiU va retirar la proposta de la comissió d’Hàbitat Urbà per falta de consens, ja que el PP va exigir abans de votar-ne a favor un informe sobre l’impacte que la nova botiga tindria en l’activitat comercial de la zona.

Tanmateix, la tramitació va prosseguir perquè no es va denegar el permís i el març passat es va posar el projecte a exposició pública durant dos mesos per presentar al·legacions. Ningú va dir res, així que l’expedient es va aprovar per silenci administratiu el 23 de maig del 2015, casualment el dia abans de les eleccions municipals.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari