Imputat Mikimoto per obtenir beneficis fiscals simulant serveis

El comissari del Tricentenari va abonar la pensió a la seva exdona com si fos el pagament a un professional
miquel calçada
miquel calçada

Miquel Calçada, periodista i empresari del sector dels mitjans de comunicació que va exercir com a comissari del Tricentenari, està imputat per haver simulat la prestació de serveis mitjançant una empresa per aconseguir beneficis fiscals, publica El País citant fonts judicials.

En concret, Mikimoto va abonar la pensió a la seva exesposa com si fos un pagament per serveis professionals que, suposadament, no van existir. Calçada, número 74 de la llista per Barcelona de Junts pel Sí, va assenyalar com a responsable d’aquesta simulació al seu assessor fiscal -també imputat- quan va declarar davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona, Elena Carasol.

Quan Calçada es va separar, relata El País, va plantejar el pagament de la pensió compensatòria com un deute que havia de pagar a la seva exdona. L’assessor, segons la mateixa informació, va crear un sistema per efectuar el pagament mitjançant una de les seves empreses i no com a persona física, fent veure que pagaven l’exparella de Calçada per serveis professionals.

D’aquesta manera, simulant una despesa d’empresa, podia deduir-se l’IVA i obtenir beneficis fiscals. L’Agència Tributària, explica el mateix diari, va inspeccionar l’exdona de Calçada, que fou multada: no va poder aportar proves dels suposats treballs que l’assessor fiscal havia assegurat els inspectors que eren reals.

Calçada atribueix l’assessor el mecanisme, mentre que l’assessor diu que va seguir indicacions de Calçada. L’exdona, que declararà pròximament davant el jutge, es va querellar contra tots dos. Vol recuperar els diners de la multa.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari