Les primeres gemmes de l’ordinador d’Osàcar

Jordi Sumarroca va preguntar l'extresorer, oficialment fora de CDC, com actuar davant el Tribunal de Comptes
Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

Els investigadors del suposat finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han aconseguit recuperar tots els correus electrònics de l’ordinador que l’extresorer del partit Daniel Osàcar tenia a la seu convergent -en un despatx on figurava el nom de Xavier Trias-.

Es tracta d’una mina d’informació i les primeres gemmes ja han transcendit a les pàgines de La Razón, que descriu, a partir de fonts properes al cas, el contingut d’una comunicació entre Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco, i Osàcar.

Segons revela aquest diari, Sumarroca va preguntar el 2013 com havia d’actuar davant del Tribunal de Comptes, que li havia plantejat qüestions relacionades amb donacions a la Fundació CatDem.

La mateixa informació indica sobre les “donacions” de Teyco a CatDem -el 3%, segons els investigadors-, que els correus es limitaven a dir “d’acord” o “rebut” quan tot anava com s’havia pactat. En cas de discrepàncies o incidències, les comunicacions eren més llargues, com quan el Tribunal de Comptes va demanar aclariments a Jordi Sumarroca.

Aleshores Osàcar no ocupava oficialment cap càrrec a la fundació ni al partit, però els indicis apunten que estava encara lligat al finançament convergent. De fet, aquelles comunicacions de Sumarroca es dirigien a ell i no al tresorer Andreu Viloca.

S’espera, d’altra banda, que el jutge d’El Vendrell que investiga el cas rebi de la Guàrdia Civil, en les pròximes hores, el document de Teyco triturat que els experts de criminalística han treballat per recuperar.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari