El Govern ‘amaga’ 1.000 milions del pressupost de Defensa

Per "abonar pagaments pendents de programes d'armament
Pedro Argüelles, secretari d'Estat de Defensa
Pedro Argüelles, secretari d'Estat de Defensa

Ho acaben fent la majoria de Ministeris, però a Defensa comença a ser una tradició escandalosa, per les vegades que es repeteix i per la quantitat extra acumulada a final d’any. El Govern espanyol acaba multiplicant, cada exercici, el pressupost inicialment consignat per al Ministeri de Defensa. El secretari d’Estat, Pedro Argüelles, ha manifestat aquest divendres al Congrés que l’any vinent seran més de 1.000 milions d’euros extra que s’hauran de consignar a Defensa per abonar els pagaments pendents de programes especials d’armament (PEAS).

La partida afegida s’obtindrà d’un crèdit extraordinari perquè no està prevista a la llei aprovada per Les Corts. El ministeri que governa Morenés infla, constantment al llarg de l’any, per mitjà de decrets, el pressupost que li atorguen els Pressupostos Generals de l’Estat. Un fet que dificulta la fiscalització dels comptes de Ministeri i que suposa un frau per a l’opinió pública. L’oposició ha dut les partides extra de Defensa al Constitucional.

El 2014, Defensa va ampliar el seu pressupost amb 1.950 milions. I en els primers sis mesos d’aquest 2015, ja s’han concedit 1.627 milions extra.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari