L’Àgora fa d’or Calatrava

Cada remodelació augmenta els inflats honoraris de l'arquitecte
Palau de les Arts
Palau de les Arts

Mentre els operaris encara treballen en la reparació de la coberta del Palau de les Arts de València una auditoria realitzada pel nou gestor de l’Oceanogràfic i l’Àgora revela deficiències estructurals i de seguretat en aquest darrer edifici, obra de l’arquitecte Santiago Calatrava.

L’Àgora no pot utilitzar-se perquè té problemes d’impermeabilitat, goteres, portes i finestres trencades, oxidació… i això que el complex ha multiplicat per quatre la inversió prevista: més de 1.800 milions, uns 1.300 vinculats a la construcció i més de 500 aportats posteriorment pels diversos governs del PP, segons ‘elEconomista‘.

Malgrat que la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, afirma que “cadascú pagarà les seves responsabilitats”, l’arquitecte se’n desmarca i acusa la Generalitat. Perquè l’Àgora torni a funcionar cal abordar les reformes. I cada canvi requereix el vistiplau de Calatrava qui, segons els contractes amb l’antiga adjudicatària, rep el 12% del cost final de la feina feta: un 7,5% pel disseny i la redacció del projecte i un 4,5% per la direcció de l’obra.

L’Àgora, que estava pressupostada en 41,3 milions, ha costat, de moment, 96. I Calatrava ha rebut més de 90 milions en concepte d’honoraris que l’arquitecte factura des d’una societat suïssa, on s’estalvia pagar l’IVA.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari