Romeva llança interrogants sobre Mas

El cap de la llista Junts pel sí diu que l'acord no explicita que l'actual president sigui candidat i Munté li respon que "està parlat i ben parlat"
Raül Romeva
Raül Romeva

Raül Romeva, número 1 de la llista Junts pel sí, impulsada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, ha deixat caure un interrogant sobre el fet que el president Artur Mas sigui, número 4, sigui en un candidat pactat per aquesta confluència.

En una entrevista a El Periódico, Romeva assenyala, pel que fa a la prefiguració de Mas com a candidat a president el 27-S, que “L’acord explícitament no ho diu, tampoc”.

Seguidament, Romeva explica, en canvi, que “El que sí que diu l’acord és que òbviament hi ha, per dir-ho així, un acord entre les dues formacions polítiques [CDC i ERC] sobre com ha de funcionar la cosa”. I afegeix que “Hi ha escenaris en què potser això s’ha de gestionar d’una manera o d’una altra. Però repeteixo que tot això en aquests moments no forma part de la proposta, perquè està molt condicionat al que passi el dia 27. Segons el que passi aquell dia veurem també com s’organitza tota l’estructura de Govern i de Parlament. No sé com anirà, perquè està tot condicionat al dia 27.”

Malgrat això, el pes dels partits en la configuració de la llista Junts pel sí -llevat dels independents, el repartiment dels noms és 60% per a CDC i 40% per a ERC- és massa gran i farà prevaldre l’acord CDC-ERC que erigeix Mas en candidat a la presidència.

La resposta de Munté
La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha respost Romeva que “està parlat i ben parlat” que Mas és al candidat de la llista Junts pel Sí.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari