CiU assegura que “Catalunya no ha estat un país corrupte”

La conclusió de la federació a la Comissió Pujol contrasta amb la resta de grups
Comissió Pujol
Comissió Pujol

“La principal conclusió és que a dia d’avui a Catalunya hi ha un sistema, que no depèn de Madrid, que facilita la corrupció. Seria profilàctic apartar les persones que hi han tingut contacte”, ha dit aquest divendres el diputat ecosocialista, Marc Vidal, durant la seva compareixença a la comissió sobre el frau i la corrupció que s’ha celebrat al Parlament per escoltar i votar les conclusions dels grups. L’opinió d’ICV-EUiA es pot estendre a la resta de grups, excepte CiU.

“CiU no ha presentat conclusions, sinó un document fa referència a allò que hauria de fer bé l’Estat. Lamentem que sigui l’únic document que desentona en aquesta comissió”, ha continuat Vidal. La federació ha rebutjat les propostes inculpatòries contra els Pujol. El Ple de la setmana vinent debatrà i votarà el dictamen final, fruit de les conclusions votades.

Tots els grups, menys CiU, veuen irregularitats en els negocis i l’origen de la fortuna de la família Pujol Ferrusola. ERC ha demanat que s’aixequi el secret bancari que pesa sobre els comptes de la família de l’expresident.

La cara per a ICV i CUP, que entén que els casos de corrupció són només “la punta de l’iceberg” del sistema actual, i la creu per a CiU, que assegura que “Catalunya no ha estat un país corrupte, ni ho serà”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari