Comissió Pujol o la “inadequada relació entre política i negocis”

L'oposició conclou que no s'han esvaït dubtes sobre l'enriquiment de la família
Jordi Pujol
Jordi Pujol

A Catalunya hi ha una “inadequada relació entre política i negocis” i una manca d'”ens de control” públics per combatre la corrupció, diu l’Oficina Antifrau, que precisament té un pressupost milionari per dedicar-se a això, a l’informe que inclou les conclusions de la Comissió sobre el frau fiscal i la corrupció. Els partits de l’oposició afegeixen que la Comissió no ha esvaït dubtes sobre l’origen de la fortuna dels Pujol Ferrusola.

De les 76 compareixences, 61 testimonis i 15 experts, que han passat per la Cambra legislativa entre novembre de 2014 i el juny passat, Antifrau conclou alguns d’ells “han mostrat un alt grau de tolerància davant conductes èticament reprovables amb el pretext de quedar fora de l’òrbita penal”. I posa l’exemple de “considerar un tema menor fer regals amb diners públics”.

Manca de transparència a l’hora d’accedir a informació pública, òrgans de control polititzats, incompatibilitats en la contractació i les polítiques de subvencions, o el finançament irregular dels partits són altres pràctiques que ha denunciat l’OAC.

PP, C’s i la CUP demanen la reprovació
PP, Ciutadans i la CUP demanen la reprovació de l’expresident de la Generalitat per no haver tributat el suposat llegat andorrà durant 34 anys. ERC vol dur a la Fiscalia les declaracions de Sánchez Camacho i de Jordi Pujol.

CiU conclou que no s’han pogut treure “conclusions solvents”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides