Comissió Pujol o la “inadequada relació entre política i negocis”

L'oposició conclou que no s'han esvaït dubtes sobre l'enriquiment de la família
Jordi Pujol
Jordi Pujol

A Catalunya hi ha una “inadequada relació entre política i negocis” i una manca d'”ens de control” públics per combatre la corrupció, diu l’Oficina Antifrau, que precisament té un pressupost milionari per dedicar-se a això, a l’informe que inclou les conclusions de la Comissió sobre el frau fiscal i la corrupció. Els partits de l’oposició afegeixen que la Comissió no ha esvaït dubtes sobre l’origen de la fortuna dels Pujol Ferrusola.

De les 76 compareixences, 61 testimonis i 15 experts, que han passat per la Cambra legislativa entre novembre de 2014 i el juny passat, Antifrau conclou alguns d’ells “han mostrat un alt grau de tolerància davant conductes èticament reprovables amb el pretext de quedar fora de l’òrbita penal”. I posa l’exemple de “considerar un tema menor fer regals amb diners públics”.

Manca de transparència a l’hora d’accedir a informació pública, òrgans de control polititzats, incompatibilitats en la contractació i les polítiques de subvencions, o el finançament irregular dels partits són altres pràctiques que ha denunciat l’OAC.

PP, C’s i la CUP demanen la reprovació
PP, Ciutadans i la CUP demanen la reprovació de l’expresident de la Generalitat per no haver tributat el suposat llegat andorrà durant 34 anys. ERC vol dur a la Fiscalia les declaracions de Sánchez Camacho i de Jordi Pujol.

CiU conclou que no s’han pogut treure “conclusions solvents”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari