UDC expedienta i suspèn De Gispert i Castellà

El sector sobiranista considera certificada "la ruptura del partit"
de gispert
de gispert

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha expedientat vuit dels seus militants i alts càrrecs, entre ells la vicepresidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el cap visible del sector independentista i crític amb la direcció, Antoni Castellà.

La decisió, adoptada per 16 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions, afecta també Assumpció Laïlla, Pep Martorell, Marta Vidal, Mercè Jou, Elena Ribera i Joan Recasens. El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, l’ha justificat, tot declarant que “no es pot defensar públicament el programa ni demanar el vot per candidats d’un altre partit”, en clara referència a l’adhesió al president i previsible candidat de Convergència Democràtica, Artur Mas.

Partit trencat
Castellà, per la seva part, ha manifestat que “se certifica la ruptura del partit” i ha anunciat que els impulsors de la plataforma dels independentistes d’Unió, Hereus UDC 1931, estudiaran si la converteixen en una “nova opció política“. 

“Podien haver optat pel diàleg i haver celebrat un congrés per debatre amb la militància i la resposta ha estat la suspensió de la militància”, ha retret Castellà a la cúpula del partit.

De Gispert, estrella del vodevil
El conflicte intern a Unió havia donat lloc a un episodi insòlit el darrer cap de setmana: el partit ha començat a tramitar la baixa com a militant de De Gispert, que deia que no l’havia sol·licitat. La presidenta del Parlament de Catalunya, principal càrrec institucional del partit i una de les més rellevants figures oposades a la posició oficial de la formació sobre el ‘procés’, sosté que no havia demanat la baixa ni cap retorn de quotes pagades al partit, i que tan sols havia demanat a la gerència d’UDC no fer més aportacions mensuals com a alt càrrec institucional.

La versió dels fets d’Unió, que havia decidit tramitar-ne la baixa com a militant, és una altra. Aquest diumenge, La Vanguardia ha publicat que De Gispert i tota la seva família havien demanat la baixa del partit. En aquesta informació s’incloïa un correu electrònic on la presidenta del Parlament deia que “a partir del mes de juliol no faré l’aportació al partit com alt càrrec ni els pagaments que com a militant de base anava fent”.

En aquest correu, De Gispert també expressava que “lamento moltíssim el que ha passat en Unió en les darreres dues setmanes, però ja no hi ha volta atràs. Aquesta darrera expressió ha estat remarcada en el comunicat amb què Unió comunicava que entenia que De Gispert havia pres una decisió irrevocable que la formació havia de tramitar com a baixa de militància.

La Intercomarcal
Per acabar d’adobar-ho, la Intercomarcal d’Unió a Barcelona ha difós aquest diumenge a la tarda que encara considerava De Gispert com a militant. Adduïa que havia pagat la quota corresponent al 2015 i que “la presidència de la Intercomarcal de Barcelona no se sentirà informada de la tramitació de la baixa de Núria de Gispert i fins a nou avís de la pròpia afectada, constarà com a militant de la Intercomarcal de Barcelona-ciutat”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari