Colau inicia amb Fainé les reunions amb banquers

Bankia i el fons Blackstone són els següents
ada colau alcaldessa
ada colau alcaldessa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat en el seu bloc detalls de la seva trobada del passat divendres amb el president de CaixaBank, Isidre Fainé, la primera de les seves reunions formals amb representants del sector financer.

Colau explica que “Isidre Fainé, que va portar el pes de la conversa, ens va explicar els seus orígens humils” en una trobada marcada per l'”absoluta cordialitat” i la “màxima col·laboració” en la qual va traslladar els representants de CaixaBank la necessitat d’evitar els desnonaments i de crear “un parc de lloguer social equiparable als d’altres ciutats europees”.

Per bé que assenyala que la principal discrepància va ser la negativa de Fainé a regular la dació en pagament, l’alcaldessa ha explicat que els representants de CaixaBank estan disposats a seguir parlant-ne. Segons Colau, Fainé li va facilitar el seu número de telèfon personal i “es va comprometre a enviar el seu vicepresident” a la sessió de la Comissió de prevenció de desnonaments que té lloc aquest dimarts.

Pel que fa a les promocions d’habitatge social d’aquesta entitat, Colau manifesta que “Barcelona no es pot permetre estar a mercè de l’obra social voluntarista d’entitats bancàries privades”. “Del que ara es tracta és que comenci l’autèntica col·laboració entre els equips de CaixaBank i l’Ajuntament perquè cadascú faci el seu paper el millor possible, pel bé del conjunt de la ciutat i amb els drets humans i la democràcia com a marc innegociable”, diu Colau.

Després de la reunió amb els representants de CaixaBank, aquest dilluns és el torn dels de Bankia. Dimecres està previst que l’alcaldessa es reuneixi amb representants del fons voltor Blackstone, un dels més combatuts pels activistes de la PAH, ¡ de la seva filial Anticipa.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari