Quins són els dos executius de la Generalitat més ben pagats?

Joan Lluís Quer
Joan Lluís Quer

Segons les dades del portal de transparència de la Generalitat, els executius millors pagats són el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, amb un sou anual brut per aquest 2015 de 164.965,72 euros; i el president d’Infraestructures de la Generalitat, Joan Lluís Quer, amb una retribució bruta anual de 150.549,70 euros. En el cas de Quer, caldria afegir les generoses dietes que cobra per l’assistència a consells d’administració i juntes de diversos organismes.

 

Tant un com l’altre cobren més que el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, que frega els 137.000 euros anuals, i que qualsevol dels seus consellers.

 

El govern de la Generalitat ha decidit mantenir Quer en el seu càrrec tot i estar imputat per la presumpta adjudicació fraudulenta de contractes de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Primer, la Intervenció General de la Generalitat, després la Sindicatura de Comptes i, finalment, la Fiscalia Anticorrupció han advertit de les irregularitats de l’ACA en la concessió, l’any 2008, de contractes a una UTE que tenia com a representant Joan Lluís Quer, en aquells moments a l’empresa privada. Quer ha estat gerent de l’ACA, directiu d’empreses privades i, actualment, presideix Infraestructures de la Generalitat. Un exemple del que s’anomena portes giratòries. Aquest 2 de juliol està citat a declarar al Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari