L’Audiència Nacional tindrà els comptes de Jordi Pujol jr.

La Justícia andorrana obliga la banca a satisfer la comissió rogatòria
Título de la imagen
Título de la imagen

El Tribunal de Corts d’Andorra ha aprovat una resolució que obliga Andbank i la Banca Privada d’Andorra (BPA) a remetre a l’Audiència Nacional espanyola tota la informació que tinguin de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exesposa, Mercè Gironès, així com de les societats de tots dos.

Així doncs, les entitats relacionades amb el primogènit de l’expresident de la Generalitat hauran de satisfer la petició d’informació remesa, mitjançant una comissió rogatòria, per la Justícia espanyola.

La resolució, però, no té marcat un termini perquè es faci efectiu l’enviament, segons la mateixa informació. El Júnior i Gironès, ha publicat La Vanguardia, s’oposaven a la revelació de les dades bancàries de tots dos anteriors a l’any 2004. Consideren que els delictes que els atribueix l’Audiència Nacional ja haurien prescrit.

Vistiplau
En canvi, el passat mes de maig, el Diari d’Andorra informava que Jordi Pujol Ferrusola i Mercè Gironès havien acceptat que el Principat remetés a l’Audiència Nacional les dades dels seus comptes bancaris i els moviments relacionats amb ells entre el 2004 i el 2014.

Fonts de la Batllia -el jutjat de primera instància andorrà- citades pel mateix diari indicaven que Jordi jr. havia retirat la major part dels recursos presentats contra la resolució amb què la jutgessa andorrana Maria Àngels Moreno havia acceptat el lliurament de les dades a Espanya.

‘Comissió Pujol’
Anteriorment, en la seva compareixença a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya, Jordi Pujol Ferrusola havia declarat que no havia conservat documentació sobre els seus comptes andorrans i que els bancs del Principat tampoc en conservaven.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari