Blatter renuncia amb la Justícia al coll

L'FBI l'investiga i vinculen Valcke, la seva mà dreta, en el marro de Sud-àfrica 2010
Omerta, de Jennings
Omerta, de Jennings

La renúncia de Joseph Blatter com a president de la FIFA, anunciada aquest dimarts, només quatre dies després de la seva cinquena elecció, no es farà efectiva fins que es triï el seu successor en un futur congrés al qual no s’ha posat data de moment, però que es preveu que se celebri entre finals del 2015 i principis del 2016.

En aquest anunci, Blatter ha dit que ha reflexionat profundament sobre els seus anys a la FIFA i que es va presentar perquè creia que era el millor però que, un cop reelegit, ha vist que no té tot el suport del món del futbol. Al marge de l’extrema debilitat de la seva imatge com a president, de les seves paraules no s’extreu cap altre nou motiu concret que hagi pogut ser el detonant de la decisió, provocada en última instància per l’escàndol de les detencions i les investigacions dels EUA i Suïssa a diversos membres de la cúpula de la FIFA.

Amb la Justícia al coll
En les darreres hores, però, han sorgit informacions que situen Blatter mateix i el secretari general de la FIFA i mà dreta seva, Jerome Valcke, en el punt de mira de la Justícia. The New York Times, assenyala que l’FBI investiga Blatter com un dels focus de la corrupció. Segons el mateix diari, els investigadors esperen que alguns dels directius de la FIFA acusats la setmana passada cooperin per poder bastir l’acusació contra el president de l’organisme.

Valcke, per la seva part, estaria vinculat a un dels elements clau de l’escàndol: les transaccions -per 10 milions de dòlars- que s’haurien emprat per pagar suborns que, suposadament, van ajudar a Sud-àfrica a acollir el Mundial del 2010. Segons The New York Times, que cita funcionaris nord-americans i altres persones properes al cas com a fonts, Valcke podria ser l’oficial d’alt rang no especificat pel plec de les acusacions responsable d’aquests moviments de diners, que, segons la FIFA, foren pagaments autoritzats pel difunt Julio Grondona, històric dirigent del futbol argentí i de la FIFA.

Tarjeta roja i Omertà
Els escàndols en el si de l’organisme que regeix el futbol mundial, com els suborns i la manipulació de votacions, els ha investigat en profunditat i els ha destapat el periodista britànic Andrew Jennings en les seves obres Tarjeta Roja (2006) i Omertà (2014). EL TRIANGLE, juntament amb Ediciones La Tempestad, és responsable de l’edició en castellà de Tarjeta Roja. Sobre Jennings, Blatter va dir que escrivia “pura ficció”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides