Injecció creditícia de 856 milions a Defensa

La partida, "extraordinària", es destinarà principalment a programes d'armament
Pedro Morenés, ministro de Defensa
Pedro Morenés, ministro de Defensa

La dificultat per xifrar amb precisió la quantitat de diners que el Govern espanyol destina anualment a Defensa, més enllà del pressupost oficial, s’explica per injeccions com la coneguda aquesta setmana.

El Consell de Ministres ha aprovat via decret llei la concessió de 856.440.673 euros en crèdits, dels quals 846 milions es dedicaran als programes d’armament. En concret, a compromisos derivats de 19 programes especials del Ministeri que dirigeix Pedro Morenés.

L’executiu espanyol troba fonamentals aquests programes per modernitzar l’Exèrcit i els vincula amb el manteniment de la pau i la seguretat al món. Programes com aquests estimulen el sector industrial relacionat amb l’Exèrcit, que segons algunes fonts genera més de 20.000 llocs de treballs directes d’alta qualificació.

El pressupost del Ministeri de Defensa del 2015 s’ha incrementat un 0,38% en comparació amb el del 2014, fins a totalitzar els 5.768 milions d’euros.

Des del 2012, la despesa final ha estat el 50% superior a la quantitat pressupostada per a Defensa. Algunes investigacions xifren la despesa militar oculta -procedent de tots els ministeris excepte el de Justícia- en més de 3.200 milions d’euros, el 78% de la despesa militar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides