Bartomeu i Rosell, al banc dels acusats

La Fiscalia sol·licita una condemna de més de dos anys per al president del club i de més de set anys per al seu predecessor pel cas Neymar
sandro rosell neymar
sandro rosell neymar

El jutge José de la Mata, de l’Audiència Nacional, ha enviat a judici l’actual president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, el seu predecessor en el càrrec, Sandro Rosell, i el club mateix pel fitxatge del davanter brasiler Neymar.

L’endemà de la classificació del primer equip per a la final de la Lliga de Campions s’ha confirmat, així doncs, quelcom que s’esperava d’ençà que el passat 13 de març el jutge Pablo Ruz, que ha instruït el cas Neymar, proposés que Bartomeu, Rosell i el Barça fossin jutjats per un frau fiscal -exercicis 2011, 2013 i 2014- superior als 13 milions d’euros i per administració deslleial en el fitxatge del davanter brasiler.

L’acte d’obertura del judici oral, dictat pel Jutjat Central d’Instrucció número 5, envia el procediment a la Sala Penal, que presideix Ángela Murillo, on tindrà lloc la vista.

La Fiscalia sol·licita condemnes de dos anys i tres mesos de presó per a Bartomeu, a qui el fiscal acusa de delicte fiscal corresponent al 2014, i set anys i mig de presó per a Rosell, acusat de dos delictes fiscals suposadament comesos el 2011 i el 2013. El Ministeri Públic també demana multes i indemnitzacions per responsabilitat civil que totalitzen més de 62,6 milions d’euros.

Pel que fa al club, li atribueixen els mateixos tres delictes contra Hisenda i li reclama multes per un total de 22,2 milions d’euros.

De la Mata, successor de Ruz en el Jutjat d’Instrucció número 5, troba “indiciàriament” acreditat que els dos últims presidents del club blaugrana coneixien que el cost del fitxatge de Neymar s’enfilaria per sobre dels 57,1 milions d’euros, de tal manera que, considera, es va causar “un perjudici a l’entitat”. Les quantitats del fitxatge superen, segons la instrucció, els 83 milions d’euros.

Victòria sobre MCM
D’altra banda, aquest dimarts, el jutjat de primera instancia número 25 de Barcelona ha desestimat la demanda presentada per Muro Cortina Modular Publicidad (MCM) contra el FC Barcelona per un suposat incompliment contractual.

L’empresa demandant, representada per Mario Conde, reclamava 100 milions d’euros a l’entitat blaugrana però no ha vist reconeguts pel jutge cap dels suposats incompliments. Conde assegura que es tracta del “primer round i que presentaran recurs i l’assumpte arribarà al Tribunal Suprem. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides