Denuncien un possible frau de 7,4 milions en la gestió de l’aigua

CGT du a Antifrau les sospites d'una contractació irregular d'ATLL Concessionària
Título de la imagen
Título de la imagen

La CGT té la sospita que l’antiga empresa Aigües Ter-Llobregat, que actualment s’anomena ATLL Concessionària de la Generalitat SA, que gestiona l’aigua 5 milions d’habitants de Catalunya, des del Baix Tordera fins l’Anoia, ha contractat irregularment per un valor de 7,4 milions d’euros una empresa ‘pantalla’.

El sindicat ha documentat que hi ha hagut una contractació de serveis que vulnera la concessió cap a una altra empresa, que és propietat de l’accionista principal d’ATLL, i que s’anomena ATLL Operadora. “Qualsevol contractació d’ATLL ha de dur una aprovació explícita de l’ens regulador, que és la Generalitat, i aquesta condició no s’ha donat”, ha explicat aquest dijous el secretari general del sindicat CGT, Ermengol Gassiot, qui ha denunciat la irregularitat a l’Oficina Antifrau.

L’empresa que factura per a ATLL té zero treballadors, segons el Butlletí del Registre Mercantil. “L’empresa no té plantilla per fer allò pel qual està facturant, que és el manteniment i l’operació en la xarxa pública d’aigües de Catalunya”, ha explicat Gassiot, per afegir que “tampoc no hi ha cap autorització expressa de la Generalitat per realitzar aquesta operació”.

CGT explica que “vam tenir coneixement de la contractació perquè al 2013 va implicar el trasbals de 7.414.000 euros de l’empresa privatitzada cap a l’altra empresa del grup Acciona. Això no s’ha fet sota autorització pública, perquè el Grup parlamentari Mixt ho va preguntar al Govern i aquest va negar explícitament haver donat aquesta autorització”.

ATLL Concessionària té un membre del Govern al consell d’administració d’ATLL Concessionària, que a més és el gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, i que és qui hauria d’haver autoritzat el contracte a una empresa externa. Però el Govern diu que no té coneixement que s’estigués produint aquest contracte a una empresa externa. “Ens sobta molt que la Generalitat no sàpiga que durant dos anys s’havien externalitzat aquests serveis“, ha dit Gassiot.

“Tenim la sospita d’aquesta irregularitat en la gestió de l’aigua, i com a mínim amb el Govern mirant cap a una altra banda. L’empresa, a més, està facturant una activitat no efectuada, perquè no hi consta que hi hagi cap treballador”, ha conclòs.

CGT esperarà que Antifrau obri una investigació. L’Oficina ha de donar una resposta a l’expedient abans de tres mesos, un període durant el qual, el sindicat no descarta encetar la via judicial.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides