L’ombra d’un pacte Estat-Pujol

"La UDEF ha anat a nivells molt baixos" contra els empresaris del pujolisme, troba De la Rosa
Carles Sumarroca pare i fill
Carles Sumarroca pare i fill

En la seva conversa amb el ‘petit Nicolás’, revelada aquest dijous pel digital Público, Javier de la Rosa també es refereix a les constructores i els seus vincles amb el pujolisme i els escàndols dels fills de l’expresident Jordi Pujol: “FCC ha pagat la Ciutat de la Justícia, allò d’Hospitalet…”. “ACS és la que més ha pagat en les obres dels últims anys a Catalunya, després hi ha FCC i després Ferrovial, que l’han pescat amb el Palau“, explica sobre “les tres grans”. “I després estan les altres”, entre les quals destaca Emte, dels Sumarroca -“em van donar diners en efectiu”, diu-.

Negoci sanitari
Amb relació a aquests constructors de l’òrbita convergent destaca un dels seus negocis menys coneguts, General Lab (ara del grup LabCo): “els van donar tota la sanitat de Catalunya”, “tots els hospitals havien de passar per General Lab”. Aquest i altres negocis dels Sumarroca, relata, “tot això és diner per a Pujol també”. “No són només les relacions accionarials, ni les factures, són socis de tota la vida, els guarden els diners“.

Pacte Estat-pujolisme?
De la Rosa també creu que els empresaris de l’òrbita convergent -cita Sumarroca, Vilarrubí i Massotcantarien sota pressió. Però s’ensuma un pacte d’algú en representació de l’Estat amb Pujol, si no és amb el ministre Fernández Díaz “serà amb el president mateix”, especula. Inclouria “no pressionar massa” aquests empresaris. Segons diu, “la UDEF ha anat a nivells molt baixos” contra ells  i no ha anat a collar aquells que més en saben de tot plegat.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari