EL PCE aposta pel federalisme del PSUC Viu

Cop a Joan Josep Nuet, que volia sumar el comunisme català a la posició independentista
nuet
nuet

El Partit Comunista d’Espanya (PCE) i el PSUC Viu han signat un protocol que converteix el partit català en “l’únic referent a Catalunya del PCE”. Aquest protocol significa el suport del partit que lidera José Luis Centella a l’aposta federal del PSUC Viu i una bufetada a les aspiracions de Joan Josep Nuet, secretari general del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), d’arrossegar el comunisme català cap a posicions independentistes.

Centella i Albert Miralles, secretari general del PSUC Viu, han participat, a més, en un acte conjunt a la Nau Ivanow on han reiterat de forma contundent la seva oposició a les opcions independentistes. Nuet va obrir la caixa dels trons en el si d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en donar per feta la participació d’aquest grup en l’acord entre CiU, ERC, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana per fer veure que es mantenia un mínim full de ruta comú cap a la independència.

El PSUC Viu va demanar explicacions a Nuet i el PCE s’ha posat de part del partit que lidera Albert Miralles. En el comunicat conjunt, el PSUC Viu i el PCE advoquen “per reafirmar el projecte actual d’EUiA que comparteix el projecte federal i de classe amb Esquerra Unida (IU) i en el qual no entra participar en una candidatura que faci una Declaració Unilateral d’Independència després de les eleccions”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari