El jutge Ruz envia Prenafeta i Alavedra a judici

Demana penes de 6 anys i 10 mesos de presó per a tots dos
Alavedra i Prenafeta
Alavedra i Prenafeta

El jutge Pablo Ruz ha dictat aquest dimecres l’acte d’obertura de judici oral contra els onze presumptes membres de la trama de corrupció urbanística que va actuar als ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres entre el 2000 i el 2009.

En la banqueta del cas Pretòria figuraran dos destacats exponents del pujolisme: Lluís Prenafeta, qui fou la mà dreta de l’expresident Jordi Pujol durant els anys 80, i l’exconseller Macià Alavedra, als quals Ruz sol·licita, respectivament, fiances de 18,3 milions d’euros i 13,7 milions d’euros. La petició de pena del jutge Ruz és de 6 i anys i 10 mesos de presó per a cadascun.

Qui ha rebut una major petició de fiança, però, és l’exdiputat socialista Luis Garcia Sáez, conegut com a Luigi: 30,1 milions i una pena de presó de 8 anys. Entre els altres processats, també hi ha Bartomeu Muñoz, exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, qui haurà de dipositar 5,6 milions. Les fiances dels onze processats totalitzen 102,6 milions.

Ruz atribueix als suposats participants en la trama Pretòria delictes continuats de tràfic d’influències i blanqueig de capitals, a més de suborn.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari