El Júnior va fer un negoci rodó amb la Generalitat quan el seu pare era president

Es va enriquir gràcies a una adjudicació, quelcom que va negar davant la 'comissió Pujol'
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Diverses evidències indiquen que Jordi Pujol Ferrusola va mentir en més d’una ocasió en la seva compareixença davant la comissió d’investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política. No només hi ha els emails i les paraules del seu soci argentí, Gustavo Shanahan, referits en l’edició del passat 24 de febrer d’EL TRIANGLE (núm. 1170), que exposen que el primogènit de l’expresident va moure diners a paradisos fiscals, fet que va negar, sinó també a una operació efectuada el 1999 que acabaria arrodonint el 2000 gràcies a una adjudicació de la Generalitat, encara presidida pel seu pare.

Segons publica aquest dilluns El Confidencial, el Júnior i Jordi Puig Godes, germà del conseller Felip Puig, van adquirir el 52% d’Ambulancias San Patricio (ASP) per uns 362.000 euros i cinc mesos després, el maig del 2000, aquesta empresa va rebre l’adjudicació del transport sanitari de les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp i Conca de Barberà.

Aquest contracte, que havia de tenir una vigència mínima d’un any, va ser una gallina dels ous d’or que va revaloritzar ASP. La facturació es va disparar fins als 1,3 milions d’euros (amb uns beneficis abans d’impostos de 66.000 euros) el 2000 i, l’any 2001, la facturació es va enfilar fins als 2,5 milions mentre els beneficis s’incrementaven fins als 307.000 euros, relata el mateix digital.

Aquesta rapidíssima rendibilització de la inversió efectuada pels dos Jordi gràcies a un contracte de la Generalitat tira per terra les paraules del Júnior davant la ‘comissió Pujol’, on va assegurar que no va fer “mai” negocis amb el Govern català mentre el seu pare n’era el president.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides