Ruz processarà Alavedra, Prenafeta, Luigi i Bartomeu Muñoz

Els imputa delictes de suborn, blanqueig i tràfic d'influències en el 'sociovergent' cas Pretòria
Alavedra i Prenafeta
Alavedra i Prenafeta

La investigació del cas Pretòria s’ha tancat i el jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz troba que existeixen suficients indicis per a fer seure a la banqueta dels acusats 11 persones, entre les quals hi ha destacats exponents del pujolisme com Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, d’una banda, i figures del PSC, com l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i l’exdiputat socialista Luis Garcia Sáez, conegut com a Luigi, d’una altra.

A tots ells els atribueix delictes de tràfic d’influències, suborn i delictes continuats de blanqueig de diners. Segons Ruz, els imputats van formar una trama que mitjançava en adjudicacions públiques i en decantava, gràcies a la qual es lucraven amb comissions que posteriorment emergien en entramats societaris i financers. Es calcula que la trama va defraudar uns 45 milions d’euros en operacions urbanístiques als ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres.

Prenafeta, històrica mà dreta de Jordi Pujol, va obtenir 15 milions d’euros per aquesta via entre el 2000 i el 2009, calcula el jutge Ruz, mentre que l’exconseller Alavedra, un altre dels homes forts del pujolisme, en va rebre sis. Pel que fa als dos principals socialistes imputats, Ruz calcula que Muñoz va obtenir 1,7 milions i Luigi, a qui s’atorga un paper principal en la trama del cas Pretòria, sis milions d’euros.

Pablo Ruz també proposa jutjar Manuel Valera Navarro, Manuel Dobarco Touriño, José Singla Barceló, Manuel Carrillo Martín, Gloria Torres Pladellorens, Philip Mahan i María Lluisa Mas Crussels.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari