Què fa l’Estat pels treballadors afectats per l’amiant?

amiant
amiant

Un estudi de la Universidad de Granada, publicat a International Journal of Occupational and Environmental Health, ha analitzat l’ajuda que els treballadors afectats per l’amiant han rebut de les institucions. En el període 2007-2011, la Seguretat Social, segons aquest treball, només ha reconegut 50 casos de càncer com a malaltia professional entre els més de 1.100 de persones exposades de manera continuada a aquest component habitual en la construcció, les fibres del qual es traslladen per l’aire i provoquen malalties en l’aparell respiratori. 

Entre 400 i 600 persones moren per culpa de l’amiant a Espanya anualment, segons l’estudi. La venda i l’ús estan prohibits des del 2002, però aquest agent cancerigen fou molt empleat en la indústria i la construcció durant la segona meitat del segle XX.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides