El futur sistema educatiu pren embranzida

Les entitats reclamen la participació ciutadana i demanen signatures per a la ILP
ILP Educació
ILP Educació

Hi ha algun pare o mare que pensi que l’alimentació dels fills que tenen a l’escola bressol, d’entre 0 i 3 anys, no sigui “crucial” per al seu desenvolupament? Doncs a Barcelona hi ha 95 llars d’infants públiques de les quals 92 han privatitzat la seva gestió: el seu servei de menjador i de neteja. “Són empreses que per molt que vulguin donar una bona qualitat, tant alimentària com d’higiene als nens, a final de mes han de quadrar números“, apunta Lucía Rivas, mestra d’un d’aquests centres. Al territori, la situació és encara pitjor perquè amb la retirada d’ajudes del Govern hi ha pobles que s’han quedat sense escoles bressol públiques. A Barcelona ja n’hi ha 180 de titularitat privada.

Fa un mes que es va obrir el període, que durarà fins el 8 de març, per recollir les 50.000 signatures necessàries perquè la Iniciativa Legislativa Popular sobre Educació sigui acceptada i debatuda al Parlament. I vist el ritme amb què s’omplen les butlletes de signants, els impulsors no dubten que la nova proposta per a una educació pública, gratuïta des de l’escola bressol fins la universitat, i gestionada democràticament, sense concerts ni participació d’empreses privades, arribarà a bon port.

Durant aquest temps, els impulsors es proposen posar sobre la taula el debat per al nou model educatiu i conviden la ciutadania a prendre’n part. “Mitjançant la web ens poden fer arribar propostes i convidar-nos a les escoles perquè els presentem la iniciativa”, explica la professora jubilada i exportaveu d’USTEC, Rosa Cañadell.

El 20 de novembre preparen l’acte de presentació de la ILP a la Universitat de Barcelona, que comptarà entre d’altres amb la presència dels diputats Quim Arrufat (CUP) i Joan Mena(EUiA).

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari