Trias va estudiar i treballar a Suïssa els anys 70

'El Mundo' publica el suposat número de compte de l'alcalde de Barcelona
Xavier Trias
Xavier Trias

“No tinc absolutament cap compte a Suïssa. És una cosa absolutament falsa. És incomprensible”, ha declarat Xavier Trias aquest dimarts al matí a Catalunya Ràdio. L’alcalde de Barcelona ho ha tornat a negat tot, diu que és “ciència ficció”, el dia que el diari El Mundo el torna a acusar de tenir un compte a Suïssa, aquest cop publicant un número: “UBS nº 7651162-3445.954“. I també assenyalant el dia que, suposadament, va moure gairebé 13 milions d’euros cap a Andorra: el 10 de febrer del 2013.

Trias, qui ha assegurat a Twitter que “Ja he signat l’empoderament per presentar la querella per injúries i calúmnies contra El Mundo“, té almenys un passat a Suïssa, com ell mateix admet en la breu biografia publicada al lloc web de l’Ajuntament. En concret, va estudiar un postgrau i va treballar a Berna, la capital helvètica, a principis dels anys 70.

Abans d’afiliar-se a CDC el 1979, Trias s’havia presentat a unes eleccions sindicals de CCOO (1977), en l’època en què va treballar a la sanitat pública. Després saltaria els anys 80 a la privada amb una consulta pròpia, just abans d’entrar a la política, el 1983.

El pare de l’actual alcalde de Barcelona fou copropietari d’un laboratori filial de l’empresa farmacèutica italiana Carlo Erba i, malgrat tenir 12 fills, es va poder permetre un molt alt nivell de benestar.

Una persona propera a Xavier Trias que va tenir un vincle demostrat amb Suïssa va ser el seu amic íntim Javier de la Rosa, qui es va apropiar indegudament de fons del grup KIO (Kuwait Investments Office) i va pagar comissions mitjançant l’Union de Banques Suisses (UBS).

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari