Els 133.029 euros a El Corte Inglés eren “despeses de feina”

Demanen una fiança de 16 milions per a Blesa i de 3 per a Rato
Sánchez Barcoj
Sánchez Barcoj

Una hora i deu minuts ha estat el jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, interrogant l‘exdirector financer de Caja Madrid, Ildefonso Sánchez Barcoj, per la creació de les targetes opaques de l’entitat amb les quals 86 exconsellers i exdirectius es van gastar 15,5 milions d’euros entre 1999 i 2012. Aquesta és la quantitat que se’ls demana de fiança: 16 milions per a Blesa i 3 per a Rato.

Barcoj ha assegurat que les targetes ja existien abans de la seva aterrada a l’entitat, que van començar a la dècada dels 80. I que les seves despeses corresponien a l’exercici de les seves funcions a l’empresa.

El dia 1 es va conèixer l’informe d’Anticorrupció sobre l’existència del pagament de 15 milions d’euros en targetes opaques. Barcoj, considerat el suposat cervell de l’entramat, va ser dels qui més va gastar: 484.100 euros. 133.029 euros a El Corte Inglés.

Miguel Blesa: 437.700 euros. Va treure 86.195 euros en caixers. I més de 10.000, en vi a una botiga. I Rodrigo Rato: 44.200 euros. La seva principal despesa, 9.166 euros, va ser en restaurants. Es va gastar gairebé 3.500 euros en una botiga de begudes. Els dos compareixen davant el jutge aquesta tarda.

Barcoj ha estat l’únic que el jutge ha deixat marxar sense fiança. Anticorrupció demana 16 milions per a Blesa i 3 per a Rato, una quantitat que el magistrat acceptarà tan bon punt acabin les declaracions. El FROB, màxim accionista de Bankia, s’ha sumat a la petició de la Fiscalia.

Dels 86 targeters, 14 han dimitit en una setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides