El nou cap de RTVE apareix als papers de Bárcenas

Ja la va dirigir amb Aznar, ara manava a l'enfonsada Telemadrid
José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez

El Govern de Mariano Rajoy ha decidit recuperar l’últim director de RTVE del Govern de José María Aznar (2002-2004). El substitut de Leopoldo González-Echenique al capdavant dels mitjans públics de l’Estat és José Antonio Sánchez qui, entre aquestes dues etapes, s’ha vist implicat en dos escàndols.

Telemadrid, pel pedregar
D’una banda hi ha la gestió de Telemadrid. Fa anys que la qualitat i la pluralitat dels seus continguts, en particular els informatius, s’ensorren i l’audiència l’abandona. Aquesta cadena, amb Sánchez com a director general des del 2011, ha batut enguany els seus mínims històrics d’audiència i ha efectuat l’acomiadament del 74% de la plantilla, 861 treballadors, mitjançant un ERO declarat improcedent pel Tribunal Suprem.

Sánchez, denunciat per cinc delictes per CCOO perquè suposadament va afavorir Telefónica Broadcast Services en concessions de serveis de realització i producció, haurà de superar un examen d’idoneïtat a la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés dels Diputats. I serà triat si rep dos terços dels vots de l’hemicicle en primera votació o si obté majoria absoluta en la segona.

Els papers de Bárcenas
D’una altra banda, Sánchez ha aparegut als papers de Luis Bárcenas. En concret, segons aquests documents de l’extresorer del Partit Popular, Sánchez va cobrar més d’un milió de pessetes de la comptabilitat ‘en B’: 800.000 pessetes el 1994 i 300.000 més el 1995.

Amb aquest bagatge acumulat la darrera dècada i gràcies a la majoria absoluta del PP, Sánchez repetirà com a cap de RTVE. “Va realitzar un gran treball” i “va deixar TVE com a líder d’audiència” llavors, han argumentat els populars al Congrés. Aquells van ser els anys d’Alfredo Urdaci com a presentador d’informatius i de controvertides cobertures d’esdeveniments com l’enfonsament del Prestige, la vaga general del 2002, les protestes per la participació espanyola a la guerra de l’Irak i els atemptats de l’11-M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides