La pista gabonesa de Pujol Ferrusola

El Júnior va cobrar més de 650.000 euros per la seva suposada intermediació en l'electrificació de 33 petits poblats
omar bongo gabon
omar bongo gabon

La república africana de Gabon, situada al golf de Guinea, juga un paper important en la peripècia vital i econòmica de Jordi Pujol Jr. En moltes ocasions, el primogènit de l’expresident de la Generalitat ha manifestat la seva admiració per aquest país, on hi ha passat llargues temporades i on, fins i tot, hi tenia una nòvia estable.

Amb una població que no arriba als dos milions d’habitants, Gabon és un dels països més pròspers de l’Àfrica, gràcies als seus recursos minerals (manganès, urani…), a la producció de petroli i a l’explotació dels seus boscos. Va obtenir la independència de França l’any 1960 i des de l’any 1967 hi governa, amb mà de ferro, la família Bongo.

El patriarca Omar Bongo va morir l’any 2009 a la clínica Quirón de Barcelona, on estava internat. El va succeir en la presidència del país el seu fill Alí Bongo, després d’unes polèmiques eleccions on l’oposició, fortament represaliada, va denunciar una tupinada massiva.

En més d’una ocasió, el Júnior ha lloat el règim polític de Gabon i el seu caràcter hereditari, tot i ser formalment una república. Els Bongo hi han instaurat una “dictablanda” molt corrupta que té la benedicció de l’antiga metròpoli francesa. Establir un paral·lelisme entre la situació política del Gabon amb la de Catalunya no és exagerat, tota vegada que els Pujol havien pensat en instituir una dinastia a la Generalitat amb la designació d’Oriol com a candidat a la presidència, en substitució d’Artur Mas. Oriol Pujol ja havia estat aclamat secretari general de CDC al congrés de Reus de 2012 i el camí estava aplanat, però l’escàndol de les ITV va estroncar aquest projecte delirant.

L’africanista Maldonado
La persona que va fer descobrir el Gabon a Jordi Pujol Ferrusola va ser el factòtum de CDC a les comarques tarragonines, el senador Josep Maldonado. Profundament enamorat de l’Àfrica i dels safaris, Maldonado viatja amb molta freqüència al continent negre des de fa més de 30 anys, on ha establert importants contactes polítics a alt nivell.

Titular d’una agència immobiliària a Coma-ruga, Maldonado ha fet una meteòrica cursa política a l’ombra del “sector negocis” de Convergència. Ha teixit sòlides relacions amb alguns fills de Jordi Pujol i va ser nomenat delegat de la Generalitat a Tarragona i secretari general de l’Esport. En l’actualitat, també és membre de la Fundació del Barça.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari