La cúpula d’Spanair és condemnada a pagar 10,8 milions

S'inhabilita els exconsellers a gestionar patrimonis aliens durant dues anys
Sense títol
Sense títol

El Jutjat Mercantil 10 de Barcelona ha resolt, en sentència de 16 de setembre de 2014, que el concurs d’Spanair S.A es qualifica com a concurs culpable. Aquesta qualificació és conseqüència de l’endarreriment produït en la presentació de la sol·licitud de concurs voluntari de la societat. El jutge considera que els exdirectius de la companyia aèria van endarrerir la presentació de sol·licitud de concurs de creditors.

La sentència també condemna a tots els membres del Consell d’administració de la concursada i a la societat pública de la Generalitat AVANÇSA, com administradora del fet d’SPANAIR S.A, a pagar solidàriament la quantitat de 10.801.716,85 euros fruit de la qualificació de culpabilitat. La fiscalia reclamava inicialment 72 milions d’euros, però l’últim dia va rebaixar-los a 47, descomptant els 25 milions que havia aportat la Generalitat.

Així mateix, es condemna a tots els consellers i a AVANÇSA a la inhabilitació per a la gestió de patrimonis aliens durant un període de 2 anys. La sentència és susceptible de recurs d’apel·lació davant la secció 15ª de l’Audiència de Barcelona, i de recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Llistat de demandats:

FERRAN SORIANO COMPTE i MICHAEL BALINT SZUCS
FIRA INTERNACIONAL DE BARCELONA
MIQUEL MARTI ESCURSELL, JORDI RAFAEL BAGO MONS i JOSEP MARIA ‘Tatxo’ BENET FERRAN
INVERSIONS TURISTIQUES I COMERCIALS 2009, S.A. i JOAN GASPART SOLVES
DON JOSEP MATEU I NEGRE
CATALANA D’INICIATIVES, S.A. EN LIQUIDACION
BENNY ZAKRISSON, KARL MATS ERIK LÖNNQVIST
EMPRESA DE PROMOCIO I LOCALITZACIO INDUSTRIAL DE CATALUNYA

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari