Estradé desconfia d’Iberpotash

Manté que la multinacional israeliana no té intenció de treure el runam de Sallent
Sebastià Estradé i la seva advocada, Montserrat Badia
Sebastià Estradé i la seva advocada, Montserrat Badia

Iberpotash, la multinacional israeliana que ha explota les mines de Sallent i Súria que han generat la muntanya –de runam- més alta del Bages, ha assegurat que acatarà la sentència que aquest cap de setmana va fer pública el Tribunal Suprem. El text rebutja el recurs de cassació interposat per l’empresa i obliga la Generalitat a reformular la fiança i el pla de restauració per al runam.

Si Iberpotash tingués la intenció de treure l’escombrera no hauria arribat fins el Suprem i s’hi hauria compromès abans”, diu a EL TRIANGLE Sebastià Estradé, el veí de Sallent que va denunciar la Generalitat i l’Estat per passivitat a l’hora d’exigir a la multinacional el compliment d’una sentència condemnatòria del TSJC.

Iberpotash ja ha parlat davant els tribunals, que és el que compta, i per molt que als mitjans de comunicació els digui el contrari, mai no ha mostrat cap intenció de netejar ‘el monstre’ de Sallent”, assegura Estradé. L’activista nonagenari i la seva advocada han rebut com una “victòria” la sentència del Suprem, però ara hauran d’esperar com a mínim un parell de mesos per demanar-ne l’execució definitiva. Fins aleshores, el temps dirà si les reticències d’Estradé sobre el compliment de la sentència són fonamentades, o no.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari