La Sala d’Autoritats d’El Prat és un “coladero”

Una xarxa de corrupteles fa possible que passin sense control persones que no tenen dret a utilitzar aquestes dependències
aeroport el prat
aeroport el prat

Segons denuncien fonts dels treballadors de l’aeroport d’El Prat, la Sala d’Autoritats d’aquesta instal·lació s’ha convertit en un veritable “coladero” pel quan passen, sense cap mena de control, persones que no tenen l’autorització per fer-ho, però que compten amb el vistiplau de la Delegació del Govern, responsable de la seva gestió.

La Sala d’Autoritats de l’aeroport està reservada, en el cas dels estrangers, a dignataris que fan una visita oficial a Barcelona. Per això, cal una comunicació entre les ambaixades i el ministeri d’Afers Exteriors que, al seu torn, dóna les instruccions pertinents a la Delegació del Govern espanyol per tal que obri aquest recinte exclusiu i d’accés restringit, que eximeix de la presentació de la documentació i del control dels equipatges.

Però aquest estricte protocol és vulnerat amb molta freqüència i la Delegació del Govern, motu proprio, obre la Sala d’Autoritats a persones que no hi tenen cap mena de dret: ja sigui perquè la seva visita és de caràcter privat per fer turisme o perquè no tenen la condició institucional per utilitzar aquestes dependències.

És el cas, per exemple, de membres de les famílies reials dels països àrabs que vénen a Barcelona amb tot el seu seguici per passar-hi uns dies de vacances i que utilitzen la Sala d’Autoritats per entrar i sortir de l’Estat espanyol sense tenir-hi cap dret. Això és possible, afirmen les mateixes fonts, gràcies a una xarxa de corrupteles que afecta personal de la Delegació del Govern i alguns caps de les forces de seguretat que estan destinades a l’aeroport d’El Prat i que reben generosos obsequis –en diners i regals- per fer els ulls grossos.

Les fonts dels treballadors d’El Prat que han denunciat a EL TRIANGLE aquesta anòmala situació es mostren molt preocupades per l’abús que s’està fent de la Sala d’Autoritats. La manca de control és absoluta i això fa que puguin entrar i sortir del territori espanyol tota mena d’objectes i substàncies prohibides, ja siguin armes, drogues o divises no declarades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides