Primer triomf d’ERC des de la Segona República

Supera CiU a les europees triplicant els vots rebuts el 2009
terricabras
terricabras

Esquerra Republicana de Catalunya, de la mà de Josep-Maria Terricabras, com a cap de llista, i amb Ernest Maragall, de Nova Esquerra Catalana, com a número dos, ha obtingut la seva primera victòria electoral des de la Segona República. Ha sumat 594.052 vots, 400.000 més que cinc anys enrere, un 23,6% del total.

CiU, per la seva part, també ha vist incrementats els seus suports -uns 105.000 més- però queda com a segona força política, amb un 21,86% dels sufragis.

Els resultats de totes les forces partidàries de la consulta sobiranista -excepte la CUP, que no participava en aquesta contesa electoral- han millorat. ICV ha doblat els vots del 2009 i s’ha situat com a quarta força amb un 10,3% dels vots.

El PSC, en canvi, ha patit una dura derrota amb la pèrdua de més de 20 punts i de gairebé la meitat dels vots. Cinc anys enrere va resultar la formació guanyadora i i ara és la tercera força. Es queda amb només un eurodiputat.

Províncies i municipis
ERC ha vençut a les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona, mentre que CiU ha estat majoritari les terres a Lleida. Els municipis més poblats on ha triomfat Esquerra són Barcelona, Terrassa, Sabadell, Mataró, Tarragona, Reus, El Vendrell, Lleida, Girona, Figueres i Lloret de Mar. El PSC es manté com a primera força en feus com L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, i CiU és el partit més votat a Sant Cugat del Vallès, Manresa i Vic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides