El, presumpte, conseller contrabandista s’asseu al banc dels acusats

La Fiscalia demana més de sis anys de presó per aprofitar-se del càrrec per evitar registres
Sense títol
Sense títol

La compareixença aquest dimarts de l’ex conseller de Governació i ex militant d’ERC, Jordi Ausàs, en el banc dels acusats de l’Audiència de Lleida ha aixecat una gran expectació mediàtica. Una trentena de professionals de la informació s’han desplaçat fins al tribunal de justícia per seguir el testimoni d’Ausàs, qui està acusat de passar tabac de contraban des d’Andorra.

El conseller que inaugurava pavellons per tot Catalunya feia servir, presumptament, el seu càrrec per evitar els controls policials. Ell, juntament amb altres 12 imputats, explicaran al jutge perquè no reconeixen cap dels delictes que els demana la Fiscalia, i que sumen penes de sis anys i mig de presó i una multa de 2,25 milions d’euros.

Entre els imputats hi ha la dona d’Ausàs, per ser la propietària d’una dels vehicles utilitzats presumptament per traslladar el tabac. Un altre imputat és un brigada de la Guàrdia Civil, per a qui es demana la mateixa pena que per a l’exconseller.

La Fiscalia considera que Ausàs va participar en una trama de contraban des de l’estiu de 2010, quan dirigia Governació, i que s’aprofitava d’haver estat alcalde i conseller per evitar els registres al seu automòbil.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides