Oriol Pujol nega el suborn i sembra sospites

Declara que "és possible" que algú es volgués beneficiar del seu nom
Título de la imagen
Título de la imagen

Les ITV han dut el diputat de CiU, Oriol Pujol, a seure aquest dimecres davant el jutge, a qui ha negat el suborn pel qual ha declarat com a imputat. Pressumptament hauria exigit 30.000 euros a l’empresari Ricard Puignou a canvi de votar al Parlament a favor dels seus interessos mitjançant la llei de Seguretat Industrial.

Pujol ha negat que conegués a Puignou i ha destacat que “és possible” que algú es volgués beneficiar del seu nom. També ha reconegut que algú del seu equip va enviar a l’empresari Sergi Alsina, amic seu, les esmenes sobre la llei de Seguretat quan s’havien registrat al Parlament, encara que no havien parlat d’elles abans.

Després de la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Pujol ha explicat als mitjans que no són casuals les dilacions i la manera com la policia judicial està gestionant algunes informacions relacionades amb el cas que l’implica. No obstant això, no ha explicat les seves raons per sostenir aquesta idea.

No es tracta de la seva estrena davant del jutge en relació a l’entramat de concessions irregulars de les estacions de ITV. L’any passat va declarar per explicar la seva presumpta participació en un suposat tràfic d’influències. Aquest dimecres ho ha fet després de la compareixença de Sergi Alsina, qui ha dit al jutge que va demanar a Oriol Pujol les esmenes del seu partit a l’esmentada llei i les va remetre a Ricard Puignou, però ha indicat que va ser per iniciativa pròpia.

Dimarts va ser el torn de l’esposa del diputat imputat, Anna Vidal, qui va explicar al jutge, també com a imputada pel mateix cas, que els 40.000 euros que va cobrar a l’empresari i amic del seu marit, Sergi Alsina, eren per consultories i assessories. La Fiscalia considera que va cobrar per fer de mediadora de Pujol.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari